Wie zijn wij?

Wij zijn Scouting Anne Frank – Sint Jan, in de volksmond ook wel Scouting Heer genoemd. Onze vereniging komt uit Heer, Maastricht en is onderdeel van de Regio Maastricht en Mergelland. We hebben onze dubbele naam te danken aan het feit dat we eigenlijk een fusie vereniging zijn. Van oudsher waren 1 twee verenigingen gevestigd in één gebouw: Scouting Anne Frank was er voor de meisjes, Scouting Sint Jan voor de jongens. Sinds zijn we één vereniging: Scouting Anne Frank – Sint Jan! Onze vereniging bestaat uit een groepsbestuur, groepsleiding, een stafpool en een klusteam.

Groepsleiding
Een hele belangrijke schakel binnen onze vereniging is de leiding. Wekelijks stellen zij zich beschikbaar voor het verzorgen van de groepsactiviteiten. Zo hebben wij leiding die gespecialiseerd is op het gebied van de bevers-, welpen-, scouts- en explorer activiteiten. Naast de wekelijkse groepsavonden zijn zij ook paraat bij het organiseren van weekenden, zomerkampen en activiteiten met de hele vereniging.

Stafpool
De stafpool is een groep vrijwilligers die zich inzet voor het samen met de leiding organiseren van grotere activiteiten. Hierbij moet je denken aan het organiseren van een sinterklaas – en kerstactiviteit, een weekend met alle leden, een zomerkamp enz.

Klusteam
Ons scoutinghome hebben wij gehuurd van de gemeente Maastricht. De units op het speelplein is eigendom. Waar wekelijks activiteiten plaatsvinden moet ook onderhoud verricht worden. We zijn zeer blij met een groep vrijwilligers die ervoor zorg en dat alles veilig is in ons scoutinghome. Moet er iets gerepareerd worden dan kunnen we altijd een beroep doen op ons klusteam.